Stulen tid

 Den här julen har vi använt oss av stulen tid som vi brukar kalla det. Annandag jul, nyårsafton, nyårsdagen, trettondagsafton och trettondagen etc har det jobbats i skogen. Det är tråkigt att man måste använda sig av stulen tid för att ha råd att röja sina planteringar men det är dithän det lutar. Hemmansägaren har motorsågat, Stora brorsan har röjsågat och den lille filuren har stamkvistat. Jag har städat och städat, i trädgården, ute och inne. Och tvättat….Under stora delar av hösten hade vi inget vatten så det är fortfarande mycket att tvätta ifatt.

Jag borde ju också vara i skogen och få motion men min fot är ännu lite skör. Jag har skaffat inlägg i skorna som avlastar den inflammerade senan under foten och det hjälper faktiskt och foten blir sakta bättre.

När vi inte jobbat så har Hemmansägaren och jag knarkat det här:

Boxen med alla Downton Abbey-avsnitt. Vi har ännu några kvar och suger på dem som goda karameller. Tog ett igår kväll efter jobbet. Vi älskar Downton Abbey!

Lady har större delen av julen jobbat på den här träbiten. Hon säger att det ska bli en smörkniv till husse. Lite jobb återstår dock ännu.

Syrran har hållit sig undan skogsjobb genom att vara i Åre och åka skidor. Sedan har hon varit ute och rastat hästarna med en kompis också. Just när de skulle rida iväg började det skjutas något förskräckligt. Men Olivia V brydde sig inte det minsta. Stod bara lugnt i sin reflexväst och lekte polishäst.

/ Mien

2 Responses to “Stulen tid”

 1. Ingrid Says:

  Så härligt med en hel box med Downton Abbey, det är en serie som jag absolut inte missar. Det ska bli spännande att se hur det går för Lady Mary, Edith, Tom och alla de andra.
  Din Lady har en hel del att göra innan den där smörkniven är färdig!
  Kram, Ingrid

 2. Carita Liljendahl Says:

  Lantlivet, hästarna, skogen - låter härligt!
  Men tror mig veta att det är hårt jobb.
  Den där filmserien har jag hört om men… kanske skam att säga… aldrig följt/sett. Därför har jag inte fastnat heller ;-)

Leave a Reply