Takomläggning

 Jag matar lamm, matar barn, matar vedpannan, matar tvättmaskinen….Och förbereder lektioner. Det är mitt liv just nu. Kanske inte så illa.

I helgen var mommo här och lärde yngste sonen hur man snabbt och säkert skär grönsaker. Man skär av lite av moroten först så den ligger stadigt på skärbrädan innan man stavar upp den.

De här gökarna provade av julölet. I muminglas.

Han vill inte vara med på bild längre men jag kunde inte låta bli att visa julklappsskjortan. Båda våra grabbar har alltid varit noga med sina kläder. Den här skjortan har han köpt för sina julklappspengar och den är ju otroligt snygg.

Vi bakade pizzabullar i helgen. Det är ju otroligt populärt.

Och vi lagade asiatiskt. Risnudlar i botten. Och så en egenkokt buljong på ingefära, lök, koriander, stjärnanis, chili, mynta och en massa gott. Här en variant med lax. Vi gjorde en med tackkött också. Jag kan bli så trött på alla gräddsåser och då är det gott med mat som smakar av bara kryddor, fisk, kött och grönsaker. Väldigt gott faktiskt.

Tillagning av dipp till grönsakerna.

Ja, han är ju för rolig vår yngste. Han kommer ner en morgon och klagar på att det är kallt.

Kan ju bero på att man bara går runt i kallingarna. Och så eldar han, hela tiden. De har tydligen lärt sig göra eld på scouterna och det ska praktiseras.

Gubbar på taket har vi haft. Kökstaket har läckt, det har forsat in vatten så vi har fått ha baljor både här och där. Men nu är det omlagt och tätt. Fortsättning följer. Hemmansägaren ska äntligen få sin altan och nu är alla grejer beställda till det.

Stora brorsan har haft ont i ryggen så simningen har legat på is ett tag. Inte kul att köra in i svinottan till Solbergabadet en lördag bara för att upptäcka att ryggen inte håller måttet. Men efter besök hos naprapat verkar det nu bli bättre.

Stora syrran ska dock iväg och tävla i helgen. We wish her good luck!

/ Mien

3 Responses to “Takomläggning”

 1. Elisabeth Says:

  If some one needs to be updated with most up-to-date
  technologies afterward he must be go to see this website and be up to date daily.

 2. http://i.mpbus.com/link.php?url=https://vimeo.com/brookwoodcamps Says:

  Very energetic post, I enjoyed that bit. Will there be a part 2?

 3. www.alle-autos-in.de Says:

  No matter if some one searches for his vital thing, therefore he/she needs to be available that in detail,
  therefore that thing is maintained over here.

Leave a Reply