Pulled pork från Sudergrisen AB

 Idag var jag och hämtade den legoslaktade grisen jag beställt på Sudergrisen AB i Havdhem.  Legoslakt innebär att köttet slaktats på godkänt slakteri med veterinärbesiktning och allt och priset man betalar för köttet är inklusive moms. Tyvärr kan man inte legoslakta gris på Gotland, bara nöt och lamm.

Men Malena kör över grisarna till Oskarshamn till ett litet slakteri där. De styckar och packar också.

Att få grisen vakuumpackad kostar 5 kr per kilo och köttet håller sig färskt i två veckor efter packningen. Om man inte lägger det i frysen för då håller det ju sig säkert ett år. Dumt nog valde jag att packa själv. Jag ska gå ner i köket nu och ta rätt på mina 135 kilo gris, lite lördagspyssel sådär….

Det är ju väldigt fint att kunna få det packat såhär.

Här är prislistan, lite mörk blev Hemmansägarens bild. Jag tog en hel gris och det kostar 55 kr kilot. Vill du beställa en gris så ring Malena 070-8944993. I sommar ska man kunna köpa enstaka bitar också på gården i Havdhem, ett tips inför grillsäsongen. Eftersom det produceras mycket griskött på gårdarna i socknarna ryntomkring så är det bra att man kan få köpa kött härifrån tycker jag.

Alltså, det här var den största grisen jag någonsin köpt!

Vår lunch idag och jag är så proppmätt att jag inte vet hur jag ska orka jobba med kött hela eftermiddagen. Nu ska jag läsa på hur man gör pulled pork, något som alla kockar och mattidningar pratar om.

Jag blev sugen på att legoslakta lite lamm till sommaren. Många sommargotlänningar vill köpa kött till sina grillningar och då kan man sälja enstaka bitar ur boxen.

Killarna som jobbar i skogen rasar av sig sina lunchkotletter i ett nafs.

Det blir otroligt fint nere på vår plantering. Tänk att vi har planterat det här!

/ Mien

3 Responses to “Pulled pork från Sudergrisen AB”

 1. Ingrid Says:

  Mumsigt ser det ut! Jag älskar fläskkotletter och har gjort det sedan jag var barn. Ha en skön lördagskväll!

 2. Anders H Says:

  Stötte på Pulled pork för första gången i somras på Konsum i Klintehamn. Sedan dess brukar jag käka PP lite då och då. Gott. Har dock inte gjort PP från grunden själv.

 3. admin Says:

  Ingrid;
  De där kotletterna var nästan i största laget!

  Anders;
  Nu kan du göra eget pulled pork, bara att hämta råvara vid Hägsareve!
  Mien

Leave a Reply