Hemmansägarens bilder

Det ligger snö över Gotland. I natt har vinden vinat rakt in i vårt sovrum och vårt gamla hus har inte lyckats hålla oss varma. Enda stället det är varmt på är uppe på vinden där det ju är isolerat, där uppe bor Stora brorsan och Elof. 

I går var det ett  program om katter på Vetenskapens värld, HÄR! Forskare hade satt på sändare på 50 huskatter i en engelsk by så man kunde se hur de rörde sig och vad de hade för sig på nätterna. Vi fick lära oss att katterna anpassar sig mer och mer efter oss. Att de kan dela revir och att de bara slåss i nödfall, väldigt få kattslagsmål var det. Och också att katterna jagar mycket mindre än vad man hittills trott. Det är vanligare att de går in till grannkatten och äter upp dennes mat än att de fångar en fågel. He, he, det är ju precis vad som händer i vårt grannlag, grannens Tiger kommer in till oss och äter! Det var ett väldigt intressant program!

Yngste sonen konstaterade att man inte skulle få så mycket vetenskaplig information om man satte en sändare på Elof:

- Han går ju bara mellan varma fläcken här inne och pannrummet, det är den längsta utflykt han gör!

Jag kom på mig med att sitta och längta efter sommaren idag. Speciellt då jag tömde Hemmansägarens mobiltelefon på bilder häromdagen. I somras hade han någon idé om att bilddokumentera alla lammklippningar han är ute på. Det är ju helt fantastiskt egentligen hur mycket han får se av Gotland.

Här har han varit på något ställe på Fårö tror jag, ett fint lammgift i bakgrunden. Precis som han hade klippt tackan så födde hon, en unge som snabbt kom på benen. Ingen visste nog att tackan var dräktig, annars klipper man ju dem inte i högdräktigheten.

Lady mitt ute på alvaret på Fårö. Svårt att tänka sig det här idag då det ligger snö och är ganska många minusgrader.

Yngste sonen och Lasse spikar på vedbodtaket i somras. Himlen hade en alldeles förunderlig färg.

Micke och Henning hade gjort en egen SMAKLÖSA-skylt till konserten som var i Hablingbo i juli. Åhh, vad jag längtar efter juli!

Det är ganska många grejer att hålla rätt på då man är lammklippare. Ibland glömmer man kvar någon viktig grej ute på gården och då blir det problem på nästa ställe. Eller som i somras, Hemmansägaren fick med sig fårägarens förlängningssladd hem. Den här sladden var alldeles ny och var lånad av fårägarens fru som hade köpt den till julgransbelysningen. Hon var inte helt nöjd med att den hamnade i Hablingbo. För att lugna dem lite dokumenterade Hemmansägaren sladdens förehavanden. 

Jag har glömt bildtexten till den här bilden. Men jag tror det var något med sladdbarn.

Och här hänger sladden lite i Hablingbo.

Och här knyter sladden nya kontakter, sommarhablingen John Bergman vid Stenstu.

Ha ha, antar att den stackars frun blev helt galen då hon fick de här MMS:en med sin julgranssladd från Hemmansägaren.

Nä, nu längtar jag efter att sitta och hänga på Estrids veranda en varm sommarkväll. En liten god drink brukar man bli serverad där.

/ Mien

6 Responses to “Hemmansägarens bilder”

 1. Estrid Says:

  Du och jag på verandan med en cosmopolitan = sant Mien! Gissa om här julilängtas.

 2. Annelie Says:

  Ja visst var det ett bra program om katterna, fascinerande och kul att se hur de rörde sig i byn, skulle gärna ha gps på våra katter för att se vad dom pysslar med under den varma årstiden.
  Vilka härliga sommarbilder, många stunder att längta till. Cosmo är en favorit även här, förstår att de smakar extra gott på den verandan!

 3. کس ایرانی Says:

  Thanks

 4. Chantal Says:

  Everything is very open with a really clear description of the issues.
  It was truly informative. Your website is extremely helpful.
  Thank you for sharing!

 5. Gordon Says:

  I savour, lead to I found exactly what I
  was taking a look for. You’ve ended my 4 day long hunt! God
  Bless you man. Have a nice day. Bye

 6. Ola Says:

  Fine way of telling, and nice post to obtain facts concerning my presentation subject, which i
  am going to deliver in university.

Leave a Reply