Mejl från gården 2014-02-08

Mejl från gården…

Publicerad 2014-02-08

Det är inte all teknik som gör dig gott. En liten teknisk detalj som jag har upplevt stressande är mobilsvaret. Någon är på jakt efter dig och du kan inte svara på stubberten för du kanske sitter i ett möte, då talar denne någon in ett meddelande på mobilsvaret.

Jag vet inte varför jag tycker det är så jobbigt att lyssna av mobilsvaret, kanske för att det tar ganska lång tid, jag har svårt att höra vad folk säger, jag blir rädd att det har hänt något, jag vet inte. Eftersom stenväggarna i vårt hus bara sporadiskt släpper igenom mobilsignaler så måste jag också alltid gå ut för att säkert höra något i mobilen.

Så står man därute i snålblåsten och huttrar i stora brorsans jättestora skor som man i förbifarten hoppat i och lyssnar av ett långt meddelande på svararen. När meddelandet äntligen lider mot sitt slut så säger den som ringt att:

– Så ring mig på 070…

Jaha, inte kan jag memorera ett nummer på tio siffror. Det blir till att försöka vända de jättestora skorna inåt och stappla in efter penna och papper och så ut i kölden igen och upprepa allt en gång till.

Hemmansägaren är en modig man, han tog helt sonika bort mobilsvaret från sin telefon.

– Jag mår inte bra av det, sa han bara.

Han menar att om någon ringt honom så ser han ju det ändå på displayen och kan ringa tillbaka.

– Eller så får folk lära sig Sms:a, säger han bara kort.

Får se om jag vågar vara lika modig jag också.

Facebook firar tio år i år. Alla är med i facebook utom jag. Jag vet inte varför jag inte gått med. Jag sitter redan för mycket vid datorn och jag som tycker det är så kul med kompisar har väl tänkt att jag nog lätt skulle kunna bli beroende av FB. Tänk så roligt att få kontakt med gamla elever till exempel, se vad de gör nuförtiden. En del irriterar sig på att jag inte är med, speciellt mannen som hade synpunkter på min bilkörning häromsistens. Jag hade tydligen missat att stanna vid en mötesplats :

– Hade du varit med i FB, då jäklar Mien!

Nu har det gått så långt att jag missar en massa viktig information bara för att jag inte är med. På jobbet används FB. Och all information om barnens idrott går via FB. Till exempel fick inte jag reda på att yngste sonens innebandyträning var inställd på grund av att rör ramlat ner från taket i Hansahallen. Alla andra visste det. Innebandytränaren har det inte lätt, först lägger hon ut all info på FB till alla vanliga föräldrar och sedan måste hon Sms:a mig separat.

Jag börjar känna mig som en sån där gammal tant som inte kan betala räkningar över internet utan måste be om en postgiroblankett.

Så nu har jag börjat fundera på att gå med. Stora syrran tycker dock att jag ska låta bli:

– Nej mamma! Du kommer bara att bli stressad av att vara där inne.

Jag har sett att hon själv ganska ofta låter mobil och dator ladda ur för att få lite lugn. Och när hon nyligen var utan mobil i två veckor tyckte hon det bara var skönt.

Jag får se. Man ska ju egentligen bara göra sådant man mår bra av. Jag mår bra av att blogga så det kommer jag i alla fall att fortsätta med.

6 Responses to “Mejl från gården 2014-02-08”

 1. Desiree Says:

  I loved as much as you’ll receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
  nonetheless, you command get bought an edginess over that
  you wish be delivering the following. unwell unquestionably
  come more formerly again as exactly the same nearly a lot
  often inside case you shield this hike.

 2. http://7du.de/441774 Says:

  My family all the time say that I am killing my time here
  at net, except I know I am getting know-how every day by reading such
  pleasant articles.

 3. home.shipai.net Says:

  I’m curious to find out what blog system you are utilizing?
  I’m having some minor security issues with my latest site and
  I’d like to find something more safeguarded. Do you have any solutions?

 4. tvc.in Says:

  I really like it whenever people come together and share views.
  Great blog, continue the good work!

 5. Milagros Says:

  Hey! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.

  Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa?
  My website covers a lot of the same subjects as yours and
  I believe we could greatly benefit from each other.
  If you might be interested feel free to send me an email.
  I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

 6. http://campingandcaravanningclub.co.uk/ Says:

  Everything is very open with a really clear clarification of the challenges.
  It was really informative. Your site is very useful.
  Many thanks for sharing!

Leave a Reply