Inte mycket händer här…

 Egentligen är det ganska lagom med två små baggungar. Jag bävar för de cirka 180 som vi väntar….Vi har fullt upp med dessa två. Det ska vyssas och mysas och pussas. Och så sjunger vi vaggsånger för dem, syrran sjöng Trollmor för dem i helgen. Men baggungarna tycker de är för coola för det.

- Vi vill sjunga Avicii!

Vår trädgård igår. Nu är det väl vår? Jag fick sådana vårkänslor när jag cyklade hem över myren från jobbet. Men när jag kom hem så var det skitkallt.

Jag gör ingenting annat än eldar.Jonas är borta varje kväll så jag har mina kvällsrutiner. Göra eld ute i pannrummet.

Bära in ved och göra eld inne. Mata lamm. Mata barn. Hämta barn och skjutsa barn.

Ja, så borde jag väl diska då. Syrran tyckte det var fullständigt onödigt att jag hade satt upp en lapp om att diskmaskinen var trasig.

- Vilket skillnad skulle det göra? Precis som om någon här skulle märka det? :)

Men se diskar för hand, det gör jag bara inte! Glöm det! Jag ser hellre på OS.  Förhoppningsvis får vi hjälp med maskinen i eftermiddag.

Jag är så glad över att trädgården är så fint räfsad i år. Här kan man inte vårräfsa, det har redan börjat växa. Jonas tittade på träden igår och sa:

- Och så ska här huggas ur till våren!

Jo, jag håller med. Men vilka träd är det som ska få struka på foten? Haulaugarna? Brudäpplarna? Den vita astrakanen?

Det här kommer att vara förenat med mycket ångest från min sida. Men jag ska försöka att inte pysa det för mannen. Det är framförallt en jättelönn jag vill ha bort. Och murgrönan i valnöten.

Nä, här händer inte mycket som ni ser. Det mest spännande i helgen var väl att Elof pissade på en hög med ren tvätt.

Den grisen. Det är på vintern han pissmarkerar en del inne. Eller så beror det på njursten, det är lite blod i kisset också. Jag har bytt foder till ett dyrare och jag tycker det har hjälpt lite.

En annan spännande grej var att jag köpte hela rödbetor istället för skivade…

Nä nu får jag sluta.

Nästa vecka ska vi ta MV-prov på lammen. Vi har inga indikationer på att vi är smittade men man vet aldrig. Många besättningar runtomkring är ju inte med i MV-programmet så det finns alltid en risk. MV är som aids på lamm ungefär. Om vi är smittade så måste de tackorna som visar positivt slaktas ut. Allt avelsarbete, alla fina tackor….jag förbereder mig mentalt på vad som kan hända.

- Den dagen den sorgen, säger Jonas.

Hur klarar man av att få reda på att man har MV?

- Mest troligt har ni det inte säger djurhälsovården.

Men, man vet aldrig….

/ Mien

8 Responses to “Inte mycket händer här…”

 1. Eva i Västervik Says:

  Hej! Men Du.. är det inte skönt att det inte händer nåt jämt, jag gillar att bara vara/bara ha vardag, på nåt sätt gör det att man uppskattar det extra ännu mera - tycker jag.
  Här hos oss är vi alldeles galna, vi har valt bort diskmaskin och gillar att handdiska - ja Du det finns konstigt folk! ;)

  Ha det gott!

 2. admin Says:

  Hej Eva!
  Tack för din kommentar. Nä inte är det något konstigt att ha valt bort diskmaskin, porslinet håller ju färgerna mycket bättre då. Själv är jag så trött när jag har fodrat och hämtat alla på kvällarna att disken får stå. Men nu är maskinen lagad igen!
  / Mien

 3. P Says:

  Här händer massor! Mannen har slitit av hälsenan nu lagom till lamningen så jag ränner som en galning mellan jobb, handel, mat, aktiviteter, ladugård och lite tvätt o städ. Tur lammen blev klippta innan och att LST kontrollen var precis innan. Men som tur är går det mot ljusare tider!

 4. admin Says:

  P
  Stackars stackars er! Hoppas pojkarna kan hjälpa till lite. Hur i Herrans namn har han lyckats med hälsenan? Badminton? Det borde vara förbjudet för män över 40 år att ägna sig åt annan idrott än raska promenader, eventuellt lite jogging. Okej, kanske cykla också.
  / Mien

 5. P Says:

  Innebandy på arbetstid! Ja, nu blir det inget än långsamma promenader för mannen och killarna får röra på sig lite mer eftersom bilen står stilla på dagtid i alla fall.

 6. admin Says:

  P:
  Kunde just tro det. Vår vaktmästare på skolan gjorde samma på arbetstid på badminton. Min make bröt fotleden på skateboard och fick blodpropp på kuppen, jag fick ha grannen att köra in ensilage i månader. Jag säger det igen, män över 40 ska ägna sig åt promenader, inget annat.
  Mien

 7. städhjälp sollentuna Says:

  obviously like your website however you have to test the spelling on quite
  a few of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform
  the truth on the other hand I’ll definitely
  come back again.

 8. www.ladomenicadivicenza.it Says:

  It’s enormous that you are getting thoughts from this post as
  well as from our argument made at this time.

Leave a Reply