Napplamm, någon???

Hej!

Jag har verkligen varit urdålig på att vara här inne i år under lamningen.

I påskas hade vi besök av piteborna. Här sitter Hemmansägaren och hans bror och fnissar åt bilden av den stackars kepsgubben.

Vi har varit hos mommo och ätit påskmat.

Och vi har invigt “The American porch” tillsammans med lillesyrrans familj samt Estrid och Siri. Möblemanget är kanske inte det snyggaste. Hemmansägaren drömmer om att inreda med gamla loppissoffor i plysch. Eller ännu bättre, med en klok utemöbel.

Fast jag fick fram kameran i en väldig fart fick jag aldrig någon bild på K när han kom ridande efter en långritt runt Hablingbo. Det såg riktigt bra ut faktiskt. Och ja , han hade hjälm. Yngste sonen är väldigt imponerad av K. Yngste sonen har aldrig velat rida förut men blev väl inspirerad av sin idol. Nu har sonen varit på ridskola och provat och är helt fast och bara längtar efter att syrran ska komma hem och rida med honom.

- Mamma, min häst hette Polis. Han var polisen och jag var sheriffen!

Jag ska faktiskt kolla idag om de har någon plats kvar på ridläger för nybörjare i sommar. Man måste smida medan järnet är varmt….

Mellanbrorsan red också under en period men han slutade tyvärr då han alltid var ensam kille.  Men han fick med sig mycket kunskaper efter sin termin på ridskolan. Nu hjälper han ofta syrran med hästarna. Han är inte rädd när hästarna kommer farande,han kan tränsa, sadla och hålla en häst när hovslagaren kommer. Och det är ett sätt för syskonen att umgås på.

Oj, vad mysigt det är att vara tillbaka här på bloggen igen! Gulliga Ingrid  skrev att hon saknat mig och jag har saknat mig själv också, om man får säga så. Det är sååå skönt att lamningen nästa är över. Jag ser att jag har flera kommentarer jag inte svarat på. Marie  undrade om subkutan injektion. Jag kan säga att du gjort helt rätt Marie, man ska hålla ut en bit skinn på halsen och sätta injektionen där. Jag har lärt mig att man ska använda halsen för man vill inte ha eventuella  injektionsskador i fårfiolen eller bogen.

Och Pia skrev om min borttappade elefant! Tack Pia för din kommentar! Titta gärna förbi Hägsarve om du är på Gotland i sommar!

Min förkylning är betydligt bättre i dag. Solen skiner. Allt skulle vara perfekt om det inte var för tolvorna som håller på och lammar. Vi kallar dem tolvorna för de är födda 2012 och lammar för första gången i år. Vi betäcker aldrig gimbrar första året för att undvika strul. Men som dessa små tolvor strular! De flesta av dem får tvillingar som de inte har en aning om hur de ska sköta. Jag vet inte hur många tolvor jag har fått sätta i adoptionsgrind och hållit på och krånglat med. En tolva med tvillingar såg ut att ha koll på läget så henne körde vi ner på betet.

Men när hon fick träffa sina kompisar och se allt grönt gräs så sket hon fullständigt i sina små flickor. Nu har jag försökt allt men jag ger upp. Här har vi två napplamm. Någon? De är MV-fria, fotrötecertifierade, stamboksförda och kommer att bli två, fina pälstackor i framtiden. De äter bra och är pigga och glada. Pappan är riksbedömd med fina siffror. De här sötnosarna kan bli dina för 400 kr styck!

Om ni tycker mina napplamm är söta, titta då in hos Livet på Höjden! Jag döööör….

/ Mien

7 Responses to “Napplamm, någon???”

 1. Ingrid Says:

  Vilka söta små lamm, men jag avstår nog. Vi har aldrig haft får på Stenstugu, så dem har jag ingen erfarenhet av alls. Svärfar tyckte inte om får, för enligt honom gapade de för mycket och Åke gjorde som pappa tyckt.
  Hoppas att någon nappar på ditt anbud så att ni blir av med dem.
  Kram, Ingrid

 2. Annelie Says:

  Åh vad ni ser ut att ha vårigt och fint! Här hinns inte bloggandet heller med, men nu kanske man kan klämma in lite mer “egentid”. Längtar till betessläpp då det blir mindre pyssel med utfodring och vattning. Fördelen är att jag den här tiden på året går och rör mig så mycket att vinterns trivselkilon trollas bort. Bieffekten valkar i händerna försöker jag bortse ifrån, det hör vårbruket till. Ha en trevlig valborg! /Annelie

 3. sonja Says:

  Jag är jätteglad att du bloggar igen. Bra att du tar ordentligt betalt för nappisarna. Idag var det någon i GA som sålde för 100 och risken som jag ser det är att det blir leksaker för barn under sommaren.Inbillar mig att de blir mer intressant att sköta dom om de kostar en slant.

 4. Veronica Says:

  Ni måste ju ha en hänghammock på hillbillieverandan! Sen kan ni sitta där och sippa på drikku och titta på solnedgången. Om den nu syns eller grannens lador är kanske vägen?

 5. Gordon Aberson Says:

  I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts on this kind of house . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Studying this info So i am happy to convey that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered just what I needed.

 6. Mikaela Klakowicz Says:

  Yo, I’ve been gettin my site ranked “big affiliate profits”.

 7. Stephany Says:

  Hello there, You’ve done a great job. I’ll certainly digg it and personally recommend to my friends.
  I’m sure they will be benefited from this site.

Leave a Reply