Mien i Media om framtiden

 Det förra inlägget blev litekonstigt utan text. Men jag är ju en tidsoptimist så jag hann bara ladda upp bilder igår, inte skriva någonting…men man njuter ju av våra UNDERBARA valpar utan text med!

Nu till något helt annat. I höst har jag tackat ja till en massa konstiga uppdrag, jag ska hålla i berättarcafé i Klinte, jag ska underhålla 200 pensionärer på någon slags stormeeting och jag ska sitta i panelen på Gotlands mediadag. Nu ångrar jag GRYMT att jag tackade ja till det här sista. Och nu vill jag att NI hjälper mig ur denna knipa. Här är inbjudan ( det har visst varit stora sidor i GA och GT om det också, brrrrr) :

 

 

Inbjudan till mediedag om papper

Den årliga Mediedagen på Gotland äger i år rum måndagen den 13 oktober och ska handla om papperstidningarna i allmänhet och våra gotländska i synnerhet. Trenden i landet är att läsarna i allt högre takt överger den prenumererade papperstidningen till förmån för den digitala utgåvan.

Men här på Gotland håller fortfarande GT och GA ställningarna och tappet är mer beskedligt, trots nyhetsportalen Helagotland.se varje dag når 15.000 läsare. Beror det på tidningarnas kvalitet eller gotlänningarnas läsartradition?

Förutom GT och GA finns en rad gratistidningar och numer till och med ett nyhetsmagasin, Horisont. Så nog är gotlänningarna ett ”pappersläsande” folk.

Samtidigt hör vi protester, framför allt från landsbygden, att tidningarna mer sällan kommer på besök och från redaktionerna som klagar på resursbrist.

Det här är frågor vi ska ta upp på den numer traditionella mediedagen i regi av Gotlänningens Tryckeri AB.

I publiken sitter som vanligt mediefolk och samhällsintresserade, journalister och politiker, informatörer och andra intresserade av medierna på ön. Som vanligt räknar vi med många inlägg från publiken.

I panelen välkomnar vi en gotländsk journalist i exil, Anders Palmgren, TV4, som dagligen läser sin forna hembygds tidningar, uppstickaren Horisonts medarbetare Emma Fagerberg och GA:s uppskattade krönikör Mien Niklasson som även har ett landsbygdsperspektiv på mediesituationen på ön.

Du inbjuds härmed till denna dag, en inbjudan som inkluderar lunch med start klockan 12.00, programmet med start 13.00 och avslutande otendag klockan 15.00. Platsen är Strand Hotel. Samling i hotellfoajén klockan 12.00 och själva seminariet äger rum i Bryggarsalen, en gata upp.

Anmälan till Eva Bofride på eva.bofride@gotlandstidningar.se senast onsdagen den 10.10 men helst snarast. Först till kvarn…

Hjärtligt välkommen!

 

Eva Bofride                                              Tommy Wahlgren

Chefredaktör Gotlänningen                     ordförande Gotlänningens Tryckeri AB och mediedagens samtalsledare

 

Och här är frågan jag har fått från Tommy Wahlgren:

Mien: tidningarna ur ditt landsbygdsperspektiv. Du både bor och jobbar utanför stan. Uppfattningar där om tidningarna. Och framtiden?

Det är här jag vill ha hjälp av er, kära läsare.

 Vad tror ni om papperstidningens framtid? Är papperstidningen mer populär i glesbygd för att vi inte är lika datorkunniga som de i storstan eller beror det på något annat? Vrför överger man i allt större utsträckning papperstidningen?

Jag frågar alla som kommer i min väg för att jag skall ha kött på benen till på måndag. En tant jag frågade sa:

- Naj, jag måste ha papperstidning. Vad ska man annars rensa fisken på? :)

Vad säger ni?

/ Mien

37 Responses to “Mien i Media om framtiden”

 1. Ingrid Says:

  Ja, du Mien, det var också en fråga.

  Jag är ju inloggad på nätet i stort sett hela dagarna, kollar på helagotland.se flera gånger om dagen, radion står på och skramlar och jag ser nyheterna på tv ändå sitter jag där vid köksbordet och bläddrar i GA varje morgon.

  För det mesta kan jag konstatera att det där har jag läst förut, det där har jag hört, det där har jag sett, men ändå…..

  Jag vill inte avstå från papperstidningen där kan jag fördjupa mig i lugn och ro. Jag funderar över dödsannonser och föreningsnotiser, jag löser sudokut varje morgon och lördag-söndag är det de olika kryssen.

  DN har jag däremot slutat att prenumerera på, men det är en annan fråga.

  Kram, Ingrid

 2. Anonym Says:

  Vi på landet behöver papperstidningen, vad ska vi annars ha när man tänder eld i pannan och vedspisen.

 3. admin Says:

  Ingrid;
  Tack för ditt långa svar!

  Anonym;
  Ha, ha, ska ta med mig det!
  / Mien

 4. Elisabet på Stenstugu Says:

  Spännande, det kommer att gå strålande! Som riktig tidningsnörd tror jag att att det är en generationsfråga, både på stan och på landet. Med alla olika typer av skärmar och “devices” som säkert utvecklas ännu mer framöver tror jag inte att dagens barn och ungdomar kommer att betala tusentals kronor per år för en papperstidning, I alla fall inte med nyheter. Det kommer säkert att finnas tryckta tidningar med särskilda inriktningar, men jag tycker det ser mörkt de allmänna nyhetstidningarna.
  Sen är det ju intressant att ju mer information och olika åsikter som finns tillgängliga på internet desto mindre kanske man tar del av, man letar upp och bekräftar hellre sina redan befintliga intressen och åsikter.
  Men - nu kan man gå in på Omni.se - känner du till? En svensk app och webbplats som publicerar seriösa nyheter och länkar till många olika källor, både svenska och utländska.

  Lycka till!

 5. admin Says:

  Hej Elisabeth!
  Tack för din kommentar! Nej, jag känner inte till Omni men ska omgående kolla den. Hoppas vi ses vecka 44. Vi jobbar men är hemma på kvällarna. Ni mååååste gosa med valparna, de är underbara!
  / Mien

 6. Veronica Says:

  Papperstidningarna med dagliga nyheter kommer dö ut, trist men det är oundvikligt. De unga kollar nyheter via mobilen, paddan, eller datorn. Allt information blir mer och mer nischad efter vilken målgrupp eller subkultur man tillhör. Man får sitt fred via Facebook, Twitter eller instagram eller snapshot, imorgon är det andra tjänster som är poppis. De enda printmedia som kommer överleva är typ Metro som delas ut gratis på tunnelbanan.
  Men vad resultatet av din lilla undersökning än blir mien, så är jag säker på att du kommer göra debatten bättre, eftersom du är klok OCH rolig.

 7. Veronica Says:

  Feed ska det stå, inte fred. Rättstavningsprogrammen måste,verkligen förbättras!!

 8. http://tinyurl.com/quest-bars-cheap-8889 Says:

  I need to to thank you for this great read!! I certainly enjoyed every bit of it.
  I’ve got you book-marked to check out new stuff you post…

 9. there coconut oil Says:

  Thanks in favor of sharing such a good thought, post is fastidious, thats
  why i have read it completely

 10. plenty of fish dating site Says:

  Hi there, I found your web site by the use of Google
  even as looking for a comparable topic, your website got here up, it looks good.
  I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hello there, just was alert to your blog thru Google, and found that it is really informative.

  I am going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you happen to proceed this in future.
  Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

 11. ps4 games Says:

  There’s certainly a lot to know about this topic.

  I like all of the points you have made.

 12. ps4 games Says:

  I want to to thank you for this very good read!! I definitely loved every little bit of it.
  I have you book-marked to look at new things you
  post…

 13. quest bars cheap Says:

  You really make it seem so easy with your presentation but I
  find this matter to be actually something that I think I
  would never understand. It seems too complex and extremely broad for me.
  I’m looking forward for your next post, I will try to get the
  hang of it!

 14. ps4 games Says:

  Thanks on your marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you’re a great author.I will
  make certain to bookmark your blog and will often come back sometime soon. I want to encourage continue
  your great work, have a nice weekend!

 15. quest bars cheap coupon twitter Says:

  Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to far added agreeable from you!
  However, how can we communicate?

 16. ps4 games Says:

  Hi there, the whole thing is going sound here and ofcourse
  every one is sharing facts, that’s really fine, keep up writing.

 17. sling tv Says:

  Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this
  article and also the rest of the website is also really good.

 18. you could check here Says:

  I simply want to say I am just newbie to weblog and seriously enjoyed you’re web site. Very likely I’m going to bookmark your site . You absolutely come with impressive stories. Cheers for revealing your blog.

 19. situs poker terpercaya Says:

  You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something that I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 20. DJ BEE Bongo Mix 2019 Says:

  My brother recommended I would possibly like this web site. He used to be entirely right. This post truly made my day. You cann’t imagine simply how so much time I had spent for this information! Thanks!

 21. Swing set assembly Says:

  This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your web site in my social networks!

 22. series online Says:

  Great website. Plenty of helpful info here. I’m sending it to a few friends ans additionally sharing in delicious. And obviously, thanks in your effort!

 23. reddit nba streams Says:

  Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I will certainly return.

 24. SapidAgency.com Says:

  Sapid Agency is a Search Engine Optimization company in New York City that provides SEO Services. Their proprietary SEO strategies help struggling websites and aspiring business owners to rank their websites higher in multiple search engines like Google , Yahoo and Bing. They provide local and gmb map ranking for businesses in NYC and many other local areas. Find more at https://www.sapidagency.com/ @ 145 E 57TH NEW YORK, NY 10022, USA, +1 971 341 5608 USA

 25. Schlüsseldienst München Says:

  You have noted very interesting details! ps nice site.

 26. Alternatif Sbobet Asia Says:

  I needed to write you one little note to be able to say thank you over again regarding the incredible strategies you have documented at this time. This is unbelievably generous with people like you to deliver publicly what exactly a lot of people could possibly have distributed as an ebook to help make some profit on their own, chiefly now that you could possibly have tried it in case you wanted. The thoughts in addition worked to be the fantastic way to be sure that the rest have similar keenness like my very own to find out good deal more pertaining to this problem. I’m sure there are millions of more pleasurable situations up front for individuals who read your website.

 27. Darrell Puddephatt Says:

  most broadband services are crappy, they can’t maintain high data transfer rates;;

 28. Silver spring Movers Says:

  I’ve recently started a site, the info you offer on this site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work. “The achievements of an organization are the results of the combined effort of each individual.” by Vince Lombardi.

 29. Pool table assembly Says:

  Its like you read my mind! You appear to understand a lot about this, such as you wrote the e book in it or something. I believe that you simply can do with some % to force the message house a bit, but instead of that, this is excellent blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

 30. Dominic Bergamini Says:

  hzqkzvxzwumileavmikx, Do i need hcg if i take nolvadex, TLiBRju.

 31. รับจัดเลี้ยงนอกสถานที่ Says:

  Greetings from Colorado! I’m bored at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I love the information you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, fantastic site!

 32. Erie Pennsylvania divorce Says:

  I think this is one of the most significant information for me. And i’m glad reading your article. But want to remark on few general things, The site style is ideal, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 33. Dotty Mccaulley Says:

  Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 34. DMV furniture assembly Says:

  Great work! This is the type of info that should be shared around the internet. Shame on the search engines for not positioning this post higher! Come on over and visit my web site . Thanks =)

 35. cheap software store Says:

  You are a very clever person!

 36. site here Says:

  I just wish to tell you that I am new to blogging and completely cherished your write-up. Very likely I am going to save your blog post . You simply have outstanding article blog posts. Delight In it for share-out with us your main internet site report

 37. Mejl från Gården Says:

  Private Proxies Buy…

  I found a great……

Leave a Reply