Mien kör bil

Just nu är jag lite vimsig med alla slaktlamm som ska iväg. Jag oroar mig att de inte får i sig tillräckligt med mat och går ner sig sista veckan. Det är jobbet där det är mycket. Det är mina studier som jag stjäl tid till. När jag är vimsig så ska jag inte köra bil. I somras lyckades jag köra fast på Kronholmens golfbana i en sådan situation ( en golfbana…). Sedan har jag haft några fler incidenter under hösten, en dikeskörning, en stockholmskörning och så igår….

Jag glömde dra i handbromsen när jag parkerat bilen utanför jobbet. Efter jag lämnat bilen rullar den ut från parkeringen och svänger av in på en annan. Den missar precis att köra in i en del andra bilar och en husvagn. Det blev tydligen en jäkla smäll sa ögonvittnet.

Och så mejade min bil ner ett staket.

Och en stolpe som måste gjutas om. Fastighetsskötaren här var inte helt  nöjd med min fadäs.

Men den 80-åriga tanten som fick sin mur kvaddad tyckte inte det var så allvarligt.

Hon tyckte inte det var något att bråka om alls. Länsförsäkringar är toppen i sådana här sammanhang.

Jag tänker mest på att det var en himlar tur att farbrorn med taxen inte var ute just då och kom i vägen för min bil.

http://www.hagsarve.com/wordpress/?p=8162

eller någon annan,

Och hur det gick med bilen? Jo, inte en skråma fick den! Helt oskadd! Det var draget som tog hela smällen.

/ Mien

7 Responses to “Mien kör bil”

 1. Ingrid Says:

  Så det kan gå!
  Jag minns när jag för hemskt många år sedan gjorde något liknande. Jag skulle in i pressbyrån och ställde bara bilen utanför (det såg annorlunda ut där på 70-talet.).I bilen satt min svärmor. Jag hörde henne skrika just när jag öppnade dörren till kiosken och när jag vände mig om fick jag se bilen sakta glida iväg ner mot Kustvägan.
  Jag störtade mig efter, slet upp dörren och försökte nå bromsen, men lyckas i stället trampa till på kopplingspedalen vilket gjorde att bilen rullade ännu fortare, men då gjorde jag det jag skulle ha gjort med en gång, drog till handbromsen.
  Med svärmor lätt chockad kunde jag sedan backa tillbaka bilen igen.
  Kram, Ingrid

 2. admin Says:

  Tack tack tack Ingrid för den fina berättelsen! Som jag skrattade, fast litet med hjärtat i halsgropen. Kan just se din svärmor framför mig med hatt och handväska och förskräckt min….En bild från verkliga livet!
  / Mien

 3. sonja Says:

  Jag har gjort samma sak. Glömde lägga i handbromsen så bilen rullade in i kyrkogårdsmuren. Hela vänstra framlyset gick åt skogen. Det är bara att gå vidare och köra på huvudsaken är att du inte kom till skada.

 4. www.512area.com Says:

  Hmm is anyone else encountering problems with the images
  on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my
  end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.

 5. Carmela Says:

  Hello there! This article couldn’t be written much better!
  Looking at this post reminds me of my previous roommate!
  He continually kept preaching about this. I most certainly will forward this post to him.

  Pretty sure he’s going to have a very good read.

  Thanks for sharing!

 6. Roger Says:

  Every weekend i used to pay a visit this website, as
  i want enjoyment, for the reason that this this website conations genuinely good funny data too.

 7. Albert Says:

  Keep on writing, great job!

Leave a Reply