SFI för rumäner på Sudret

Hej!

Jag har fått en förfrågan från Vuxenskolan om att hålla i SFI-undervisning för de rumäner som befinner sig på Sudret. Jag utgår ifrån att det är ideellt arbete men att Vuxenskolan finns med och bidrar och stöttar på olika sätt. SFI-lärarna på KomVux i Visby bedriver en liknande verksamhet.

Vår familj är engagerad i rumänernas situation på annat vis så jag vågar inte ta på mig mer. Jag tror att det här kan vara en tacksam och rolig uppgift för någon pensionerad lärare på Sudret som vill göra en insats. Jag tänker mig att det kan vara bra att ha erfarenhet av SFI eller annan språkundervisning, nybörjarengelska, nybörjartyska etc. Någon lärare som har massor med erfarenhet av att lära ut engelska tex.

Om man vill kan jag vara med och stötta i början och fungera som ett bollplank. Jag har mycket material och idéer.

Kommer ni på någon kandidat så mejla mig eller ring Pia eller Kicki på Vuxenskolan i Hemse.

/ Mien

6 Responses to “SFI för rumäner på Sudret”

 1. Ann Says:

  Vilket bra initiativ! Det är inte så svårt med nybörjare, bara man har tålamod, välvilja, och möter dem där de är. Så länge viljan hos eleverna finns, går det mesta. Så jag hoppas att någon vill ta sig an dem. Jag jobbar på Komvuxs sfi i Botkyrka, men här finns inte något särskilt rumänprojekt än, vad jag hört. Vi har full kö med alla flyktingarna, iofs.

 2. admin Says:

  Ann;
  Ja, de som finns runt omkring rumänerna säger att det är av stort värde för dem och oss att de lär sig svenska så de kan känna samhörighet och delaktighet. Intressant att du jobbar med SFI, då kan jag få lite råd och tips av dig framöver! Lycka till med din gärning.
  / Mien

 3. Ann Says:

  Absolut! Tack!

 4. Lindsay Rosenwald Says:

  Excellent article! We are linking to this great content
  on our site. Keep up the good writing.

 5. www.anliushufa.com Says:

  Thanks for sharing your thoughts on medical doctor. Regards

 6. Burton Says:

  Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website.

  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between superb
  usability and visual appeal. I must say that you’ve done a amazing job with this.

  Additionally, the blog loads extremely quick for me on Chrome.

  Excellent Blog!

Leave a Reply