Ullsortering för EU-migranter och matlagning

Nästan varje kväll samlas ett glatt gäng här vid Hägsarve och sorterar ull. Jonas tar hem ullen från sina klippningar, många lantbrukare är glada att bli av med den. Det börjar öppna upp sig för en marknad för ull men fortfarande så är alternativkostnaden för hög för att vi själva ska kunna ta tillvara ullen. Det lönar sig inte för mig tex att ta ledigt från jobbet och sortera ull. Men våra EU-migranter är ju i ett annat läge.

För dem kan ju ullsorteringen vara en bra extrainkomst till tiggandet.

Sedan så är det också trevligt att stå inne under tak, tillsammans, och jobba.Vanligtvis hjälper inte Jonas och jag till, men just ikväll var vi med en stund. För att det ska funka så måste ju ullsorteringen vara ganska självgående. Vi brukar gå ut med en kanna varmt te på kvällen. Vårt jobb är annars att se till att det finns tomma säckar att sortera i, att det finns ull och att leverera ullen till tvätteriet.

Nej Estrid, vi sorterar inte ullen på din bil även om det ser ut så.

Här står Vendla och jobbar med rumänerna. Man blir glad av att vara med dem. Jag vet inte varför. Det är väl gemenskapen som finns trots att vi inte förstår varandra så bra. Kanske hjälper den rumänska folkmusiken till.

Ion som bor hos oss och Vendla.

Varpasäsongen har börjat.

En ny medlem till Hablingbo IK? Stilen måste kanske ännu slipas lite, men han har helt klart potential.

Henning är varpainstruktör.

Och så lagas det mat och det lagas mat och det lagas mat….våra barn har ett stort matintresse. Var har de fått det ifrån? Här en god sallad.

Kikärtsbiffar, en fetaostsås med mynta, jättegod kryddad keso.

Och piroger. De här pirogerna var fyllda med kesoblandningen och de var grymt goda.

/ Mien

3 Responses to “Ullsortering för EU-migranter och matlagning”

 1. sonja Says:

  Det är väl själviskt att tro att matintresset kommer från mormor??
  Jag gillar att både laga, baka och äta hoppas det smittat av sig

 2. Anonym Says:

  haha

 3. Johanna Says:

  Vad fint att ni ger dem jobb.

Leave a Reply