Utflykt till Sandskallen

 Det var länge sedan jag var här inne på bloggen med någon entusiasm. Jag har ju inte mått så bra senaste halvåret men nu börjar det vända. Jag är gladare igen. Den som verkligen har längtat efter mina inlägg är min dotter och jag hoppas att hon blir nöjd nu. Kanske kan jag ta mig i kragen och göra lite inlägg speciellt som hon ska ut och resa snart och gillar att se vad vi har för oss här i Hablingbo.

Det är enorm brist på familjehem på Gotland och Jonas, som sitter i socialnämnden, vet att man behöver öppna sin dörr och hjälpa till. Därför tog vi i förra veckan emot två föräldralösa bröder från Afghanistan. Vi hade tio minuter på oss att bestämma oss, på ett sätt var det kanske bra. Annars hade man säkert hunnit göra konsekvensanalyser, grubblat och funderat, nu var det bara tuta och köra som gäller. Göra det bästa av situationen.

Afghanistan har ingen kust. Killarna har sett vattnet när de åkte gummibåt från Turkiet till Lesbos men det var ingen trevlig resa, om man säger så.

Desto trevligare var det idag när de fick se havet för första gången, eller sjön som man säger här på Gotland. De tjoade och jublade när de klev ur bilen.

Inte många känner till att Hablingbo och Silte har en otroligt vacker kust. Här är vi vid Sandskallen i Silte.

Vilket gäng! Fem barn! Tur att jag ännu inte bytt in min sunkiga gamla folkabuss för nu är den knökfull igen!

Vi förstår inte varandra så bra men det gör inte så mycket, man njuter av naturupplevelsen tillsammans ändå.

Lillebror afghan fick jättemycket spring i benen, det sprittade i hans kropp.

Vår egen Lilleman njöt också.

Det var en alldeles fantastisk tomaseftermiddag nere vid stranden.

Våra fina killar!

Syskonen Niklasson.

Ha ha så rolig han är, vår afghanske lillebror!

Jag hoppas bröderna ska trivas hos oss.

Jag borde väl vara hemma och städa, baka och pynta men det här kommer att bli en stund jag sent ska glömma. Inte ofta man har alla samlade såhär längre.

Solen går ner över Silte strand. Vilken fantastiskt underbar jul vi har framför oss!

/ Mien

5 Responses to “Utflykt till Sandskallen”

 1. Estrid Says:

  Längtar efter er och ön och byn och allt - och få träffa nya familjemedlemmarna.

 2. sonja Says:

  Vilka fina bilder av glada barn! Jag ser så fram emot att träffa alla och fira jul
  Jag blir jätteglad över att du är tillbaka på banan igen och mår bra Kram

 3. Annelie Says:

  Skönt att du mår bättre, ser framemot att se vad ni har för er nu förtiden! Bloggar själv mer sporadiskt, vet inte riktigt vad det beror på men kanske lite att man gör samma saker år efter år. Jag antar att jag också har blivit lite matt av alla “proffsbloggare” med sina snajdiga inlägg om det ena med det tredje…
  God fortsättning till dig och din familj/Annelie

 4. Recetas con quinoa Says:

  Jag älskar bilderna!

 5. suy giap Says:

  Thanks for another magnificent article. Where else may anyone get that type of information in such an ideal manner of writing?
  I’ve a presentation subsequent week, and I’m at the look for such info.

Leave a Reply