Med mamma Mien i Sthlm, 1

äventyret börjar!

Stockholmäventyret började redan kl 05,55 i Klintehamn. Vi parkerade bilen hos syrran och tog bussen in till Visby och färjan. Trots att han knappt sovit något och trots att han blev väckt klockan 05,00 var lilleman en sprudlande glad resenär. Det var kusinerna Bella och Lukas också. Svågern var sådär.

frukost

Stora syrran älskar att ta morgonbåten för då får man nämligen köpa frukostbricka! Den pysslar hon med nästan hela resan. Lillbella köpte ingen egen bricka.

bärbar DVD

Lukas hade med sin bärbara DVD på båten så att alla killar kunde se film.

på bänken

När vi kom till Sthlm åkte syrran med familj till hotellet. Vi hablingar gjorde stan. De här två kufarna är dock föga intresserade av shopping. De satt mest utanför affärerna på olika bänkar, brottades och kollade på folk. Det var varmt i Sthlm men kanske inte T-shirtväder. Jag är inte en försumlig mor, jag försökte få på lilleman jacka men det var ungefär som att försöka bada en katt, hopplöst alltså.

 skattkista

Det enda lilleman tyckte att han verkligen behövde var den här skattkistan.

snurrigt

Efter ett tag gick det inte längre att gå i affärer. Lillebror var i akut behov av rörelse! Vi gick till en lekpark där jag varit förut med honom. Jag är ingen stockholmskännare men om man går Drottninggatan fram, inte åt gamlastanshållet utan åt andra hållet, så kommer man till en kulle med träd, Observatorielunden. Strax innan man kommer fram ska man svänga till höger och gå ner för en massa trappor och där finns en lekplats.

http://www.aos.se/profil.aspx?EntityId=2036937

klätterapa

Man såg riktigt hur lillebror njöt av att röra på sig.

rätt kul

Även de stora barnen hade lite kul där. Men stora syrran tyckte det var sunkigt, skräpigt och klottrigt. 

stora syrran

Hon tyckte förresten att det luktade illa överallt. Hemmansägaren påminde oss då om att det är ingenting mot hur det luktade för hundra år sedan. Hemmansägaren läser ju alltid tjocka böcker som handlar om förr i tiden, krig och lukt och sånt så han kan berätta mycket om det.

pizzahut finns inte på Gotland!

På kvällen sammanstrålade vi med syrran och hennes familj igen. Vi gick till det här stället! Det hade svågern ingenting emot!

pizzapizzapizzapizzapizza

De hade en ganska schysst barnmeny med pizza och glass. Alla barnen tyckte det var gott även om mellansonen först var lite skeptisk till att det inte fanns Calzone på menyn, det äter han alltid annars. De hade en vuxenmeny också, den bestod av pizza och öl! 

den lille trucken

Kusin Lukas fick en liten truck innan restaurangbesöket för att han skulle sitta still. Hahahahhahaha………

U-bahn

Sen tog vi tunnelbana till hotellet, det var jättespännande tyckte alla!

T-bana

Kanske att fyraåringar inte bör åka vagn men jag hade aldrig klarat helgen i Sthlm utan vagn! Fyraåringar blir trötta av att gå en hel dag och jag orkar inte bära runt på fyraåringar!

tunnelbanesömn

Om man ska kånka runt på en sån här blir man trött efter 20 meter!

Fortsättning följer!

Mamma Mien

2 Responses to “Med mamma Mien i Sthlm, 1”

  1. Veronica Says:

    Bästa lekplatsen i Stockholm ligger i Humlegården!
    Vid Stureplan är det bara att gena upp bakom Kungliga biblioteket och följa strömmen. Lekplasten ligger högst upp vid Floras kulle, och vintertid är det värsta pulkabacken där. Lekparken är drömmen för ungar, och vuxna kan ägna sig åt kändisspottning. Rekommenderas, om ni ska göra Stockholm nåt mer. Men ni är verkligen duktiga på att roa er ändå ;-)

  2. Basnight Says:

    I have added this document to my favorites

Leave a Reply